Brňany

Oficiální
web obce
Kraj: Severočeský
Okres: Ústí nad Labem
Tel. OÚ: +420 416 781 339

Nacházíte se:  »  Obec Brňany  »  Obecné nařízení o ochraně osobních údajů

Obecné nařízení o ochraně osobních údajů

Totožnost a kontaktní údaje správce osobních údajů:

 

Obec Brňany

Adresa: Obec Brňany, Brňany 93, 412 01

Telefon: pevná linka: 416781339

mail: urad@brnany.cz

ID datové schránky: iqaa34q

IČO:00263389

 

Kontaktní údaje na pověřence pro ochranu osobních údajů:

Titul, jméno, příjmení: Mgr. Petr Panaš

Kontaktní poštovní adresa: nám. ČSA 179, Terezín, PSČ: 411 55

e-mail: petr.panas@terezin.cz

tel. č.:  777 929 572

 

Ochrana osobních údajů na Obecním úřadě Brňany/ obci Brňany

Naše obec dbá na zabezpečení předávaných osobních údajů. Za tímto účelem jsou přijata organizační a technická opatření, aby osobní údaje byly chráněny v rámci jejich zpracování. K získaným osobním údajům nemají přístup neoprávněné osoby a nejsou předávány bez souhlasu dalším subjektům, pokud to nevyžaduje zákon, nebo v případě ochrany právních zájmů.

 

Právo na opravu a aktualizace údajů.

Osobní údaje se mohou v průběhu doby změnit. Proto je vhodné, když nás budete informovat o případných změnách. Vaše osobní údaje potom můžeme aktualizovat.  Podání informace o změně údajů je nutné i pro řádný výkon činnost správce osobních údajů.  To je i v příčinné souvislosti s právem na opravu evidovaných osobních údajů.

 

Informace ke zpracování osobních dat.

Naše obec dbá na ochranu osobních údajů, které nám jsou předávány. Tyto zpracováváme transparentně, zodpovědně, a v souladu s Nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679. Máte nárok požádat o výmaz údajů, pokud jsou uděleny na základě Vámi uděleného souhlasu. V případě nejasností či žádosti týkajících se zpracování osobních údajů, je možno se obrátit písemnou či elektronickou formou na náš úřad. Příslušné kontaktní údaje naleznete na našich webových stránkách.

 

Právo na informace.

Každý má právo požádat o informace, jaké osobní údaje, v jakém rozsahu a pro jaký účelnou o něm zpracovávány. Tyto informace se poskytují ve lhůtě nejpozději 30 dnů, v mimořádných situacích pak nejpozději ve lhůtě 90 dnů. O prodloužení lhůty budete informováni. Jestli bude někdo žádat o sdělení informací, které osobní údaje o něm evidujeme, budeme nejprve potřebovat ověřit, že jste skutečně osoba, které náleží tato informace. V žádostiv tedy třeba prokázat dostatečnou identifikaci. V případě potřeby máme právo vyžádat si doplňující informace k identifikaci, než poskytneme osobní údaje, které zpracováváme k osobě žadatele. Je odůvodněné zamítnout požadavky na informace, které jsou bezdůvodné, či se nepřiměřeně opakují, případně jejich získání vyžaduje nepřiměřené úsilí, nebo by byly obtížně získatelné (například z archiválií,  záložních IT systémů, atd.).

 

Právo na omezení zpracování.

Občané mají právo na omezení zpracování jejich osobních údajů, v případě, že se domnívají, že nejsou přesné, případně jsou zpracovávány protiprávně nebo už nejsou potřeba pro účely jejich zpracování.

 

Právo na výmaz.

Udělený souhlas se zpracováním osobních údajů lze kdykoli odvolat a ze strany správce je povinnost ho vymazat. Právo na výmaz se nevztahuje na zpracovávané údaje v rámci povinnosti plnění smlouvy, zákonných důvodů, či oprávněných zájmů. Pokud jsou některá Vaše data uchovávána v záložních systémech, které automatizovaně zajišťují odolnost všech našich systémů a plní funkci ochrany ztráty dat pro případy havárií, není v našich silách vymazat tyto data i ze záložních systémů a nezřídka to není ani technicky proveditelné. Nicméně tyto data nejsou dále nijak aktivně zpracovávána a nebudou sloužit k dalším účelům zpracování.

 

Vznesení námitky.

Pokud se někdo domnívá, že jeho osobní údaje nejsou zpracovávány v souladu s platnou legislativou ČR a EU, má právo vznést námitku, která bude prověřena. Při podání námitky, bude zpracování osobních údajů omezeno do zjištění, zda je námitka oprávněná. Právem občana je i obrátit se také s námitkou proti zpracovávaným osobním údajům na Úřad na ochranu osobních údajů.

 

Úřad pro ochranu osobních údajů

Pplk. Sochora 27

170 00 Praha 7


Zpět


© 2018 Obec Brňany - Úvod - všechna práva vyhrazena | Grafika: Midasweb.eu | PHP: Nepri NET |